opc_loader

Het leven kent geen weg terug

ISBN 9789492331113

Het LevensIntegratieProces (LIP)

Wilfried Nelles

22,95

Nelles heeft een duidelijk en zeer behulpzaam denkkader ontwikkeld op basis 7 levensstadia: het levensintegratieproces (LIP).  Via deze levensstadia ontstaan voor de lezer nieuwe mogelijkheden om te verbinden met de toekomst die op ons afkomt, via integratie met het verleden.

Nelles onderbouwt zijn denkkader stevig. Hij heeft een academische achtergrond in de sociologie, hij promoveerde aan de universiteit van Wuppertal. Hoewel zijn werk uiteraard is gebaseerd op dat van Bert Hellinger, heeft hij het familieopstellen op veel gebieden aangevuld en doorontwikkeld. Je zou hem de theoreticus van het familieopstellen kunnen noemen.

Nelles stelt vragen als:

  • Hoe ontstaat er harmonie met wie we zijn, met wat we zijn?
  • Hoe beïnvloedt het bewustzijn van deze tijd onze kijk op de wereld?
  • Wat verbindt, vormt en verandert ons persoonlijke bewustzijn?
  • Hoe beïnvloeden collectieve en individuele bewustzijnsprocessen elkaar?

Deze vragen onderzoekt Wilfried Nelles in dit boek. In heldere en beeldende taal tekent hij een landkaart van het bewustzijn. Hij toont hoe de ontwikkeling daarvan ons houvast biedt en ons als lezer persoonlijk ontroert. Tegen de achtergrond van deze landkaart laat hij zien welke rol de psychotherapie in het algemeen en de familieopstellingen in het bijzonder spelen bij de spirituele ontwikkeling van ons bewustzijn. Daarbij ontwikkelt hij een nieuwe theorie en een praktijk van familieopstellingen in dienst van onze spirituele groei.

Met dit bewustzijnsmodel, zijn theorie van de ontwikkeling van het menselijke bewustzijn en de daarin beschreven 7 levens- en bewustzijnsstadia legt hij het fundament voor zijn levensintegratieproces (LIP).

Bert Hellinger heeft de werking van de ziel en de grote werking van de liefde in al zijn facetten laten voelen. Nelles gaat daarin verder. Met deze “fenomenologische psychologie” komt hij in hetzelfde domein als Otto Scharmer met Theorie U. Om verder te kunnen kijken dan onze actuele kennis, dan onze huidige overtuigingen, moeten we in staat zijn om deze weer los te laten, ons met een open hart te verbinden met het veld zodat de nieuwe realiteit die zich aandient op ons af kan komen.

Misschien is de belangrijkste consequentie van het model en de ervaringen met opstellingen die hij beschrijft wel deze: de ware toekomst is niet het verlengstuk van het verleden. Uit de toekomst komt ons iets tegemoet: ons leven.

Wilfried Nelles (1948) is opgegroeid en later teruggekeerd in de Eifel, getrouwd en vader van twee zoons. Jan Jacob Stam over Wilfried: “Wilfried heeft zich weer verder ontwikkeld, zoals gewoonlijk na lang broeden, soms een tikje tegendraads maar daardoor eigenlijk altijd interessant. Wilfried weet in zijn werk steeds het spanningsveld tussen het zelf-bewegen van (spirituele) opstellingen en het doen van interventies enorm groot te maken, waardoor zijn opstellingen onverwachte wendingen kennen en eyeopeners bieden. In mijn ogen zijn zijn ontwikkelingen de moeite waard.”

Het leven kent geen weg terug heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Het leven kent geen weg terug


Aanbevolen artikelen:

18,95
Helder, overzichtelijk en compleet. Familieopstellingen in de stijl van Hellinger maar duidelijk doorontwikkeld naar een eigen stijl.  Lees over...
26,95
Bert Hellinger schrijft in 'De bewegingen van de geest' over een scheppende kracht die ver uitreikt boven individuele mensen, families en...

Alternatieve artikelen:

12,50
Nelles heeft een duidelijk en zeer behulpzaam denkkader ontwikkeld op basis 7 levensstadia: het levensintegratieproces (LIP).  Via deze...
Winkelwagen
Veldnieuws

Blijf op de hoogte van gebeurtenissen in het sytemische veld in België en Nederland.

*verplicht

Veldnieuws komt iedere twee weken uit.

Privacy

We doen zo min mogelijk met jouw informatie. Klik hier voor de uitgebreide privacyverklaring.

Laatst bekeken items