opc_loader

Jij hoort bij ons!

ISBN 9789080687493

Systemisch denken en handelen voor ouders, leraren en leerlingen

Marianne Franke-Gricksch

20,95

Systemisch werk toegepast in het werken met kinderen, specifiek in het onderwijs.

Met dit boek geeft Marianne Franke leraren, opvoeders en ouders houvast om systemisch denken en handelen toe te passen in de omgang met kinderen. De waarde van deze kennis voor de volwassen is dat ze niet meer overbelast raken door taken op zich te nemen die niet bij ze horen. Kinderen kunnen weer volop leven.

De voorbeelden gaan over allerlei situaties waar kinderen mee te maken kunnen krijgen: echtscheiding, een vader die in de gevangenis belandt, ziekte van kinderen of ouders en plaats deze in systemische context. Symptomen als structureel te laat komen of ongehoorzaamheid krijgen een nieuwe betekenis.

In dit boeiende verslag beschrijft de auteur vanuit haar rijke ervaring als lerares en therapeut hoe systemische ideeën ingang vinden in het onderwijs. Dit maakt fundamenteel nieuw en effectief leren mogelijk en bevordert de creatieve samenwerking van leraren, leerlingen en ouders. De auteur benadert de betrokkenen niet als op zich zelf staande individuen, maar als levende onderdelen van hun familie, van verschillende groepen en contexten.

Zij laat zien hoe mensen en hun omgeving elkaar voortdurend wederzijds beïnvloeden en doen veranderen. In deze systemische denkwijze verbindt zij het werk van Bert Hellinger, dat gaat over de kracht van de binding aan de herkomstfamilie, met verschillende andere beginselen van de systemische therapie.

De voorbeelden zijn ontleend aan de dagelijkse onderwijspraktijk. De bezieling van de kinderen en de rijkdom aan ideeën, waarmee zij het systemisch handelen toepassen is fascinerend. Ook lezers voor wie deze benadering nieuw is, worden gegrepen door de krachtige effecten van het systemisch denken en handelen. Inspiratie voor het creëren van een nieuw pedagogisch klimaat?

Marianne Franke (1942) heeft meer dan 30 jaar gewerkt als lerares in het basis- en voortgezet onderwijs in Duitsland. In deze periode heeft ze zich bijgeschoold op het gebied van psychotherapie, hypnosetherapie, primaltherapie en systemische therapie bij onder andere Bert Hellinger, Helm Stierlin, Gunther Schmidt en Steve de Hazer.

Ze heeft zich gespecialiseerd in het werken met kinderen, hun ouders en onderwijzers. Ze geeft workshops en trainingen in Munchen en begeleidt sessies met kinderen en hun gezinnen. Ze werkt als opleider voor het Deutsche Gesellschaft für Systemaufstellungen.

Jij hoort bij ons! heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Jij hoort bij ons!


Aanbevolen artikelen:

20,95
Soms is het gedrag van kinderen, niet van het kind. Soms draagt het kind het lot van de familie. Wanneer kinderen emotioneel of fysiek uit hun...

Alternatieve artikelen:

20,95
Wat ervaren we als goed en fout als het gaat om het opvoeden van onze kinderen? Voor het opvoeden van kinderen, heb je geen diploma’s...
Winkelwagen
Veldnieuws

Blijf op de hoogte van gebeurtenissen in het sytemische veld in België en Nederland.

*verplicht

Veldnieuws komt iedere twee weken uit.

Privacy

We doen zo min mogelijk met jouw informatie. Klik hier voor de uitgebreide privacyverklaring.

Laatst bekeken items