opc_loader

Kind en familielot

ISBN 9789077290064

Ingrid Dykstra

20,95

Soms is het gedrag van kinderen, niet van het kind. Soms draagt het kind het lot van de familie.

Wanneer kinderen emotioneel of fysiek uit hun evenwicht raken ontstaan er waarnemings- en ontwikkelingstoornissen, ook wel ‘opvallend gedrag’ genoemd. Op een heldere en invoelende manier maakt Ingrid Dykstra duidelijk hoe kinderen vaak gebonden zijn aan een werkzaam familielot.

Uit het voorwoord van Bert Hellinger: "Je komt zo dicht bij de essentie, de verborgen liefde die ook in moeilijke kinderen aanwezig is, maar die zich vaak door de omstandigheden waaraan ze zijn overgeleverd, uit in wat er aan de oppervlakte uitziet als gestoord gedrag. Met liefde voor alle lotgenoten, zowel het kind als de ouders, met een diep weten en met een schat aan rijke ervaring lukt het je om het kind en zijn ouders op een weg te voeren, waarbij ze zich uit de banden van een vroeger familielot kunnen bevrijden. Daarbij bewonder ik zowel je moed als ook de behendigheid waarmee je werkt. Eigenlijk vertel je alleen maar verhalen, spannend en direct het hart rakend. "

Ieder mens is verbonden met zijn eigen systeem en zijn lot, en ieder mens wordt door een meestal verborgen ordening bestuurd. Zodat er een evenwicht in dit systeem blijft. Ongeacht hoe het er aan de buitenkant uitziet. Zo leert Ingrid Dykstra in dit boek om heel anders naar mensen en hun lot kijken en ook op een heel andere manier behulpzaam te zijn.

Relevant voor ieder die met kinderen werkt of kinderen opvoedt.

Ingrid Dykstra (1958) is dé autoriteit bij het toepassen van systemisch werken voor en met kinderen, jongeren en gezinnen. Zij werkt als therapeut in Hamburg. Via diverse bureau’s en instituten in Nederland, geeft zij regelmatig workshops en opleidingen in Nederland.

Kind en familielot heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Kind en familielot


Aanbevolen artikelen:

20,95
Wat ervaren we als goed en fout als het gaat om het opvoeden van onze kinderen? Voor het opvoeden van kinderen, heb je geen diploma’s...

Alternatieve artikelen:

20,95
Systemisch werk toegepast in het werken met kinderen, specifiek in het onderwijs. Met dit boek geeft Marianne Franke leraren, opvoeders en ouders...
Winkelwagen
Veldnieuws

Blijf op de hoogte van gebeurtenissen in het sytemische veld in België en Nederland.

*verplicht

Veldnieuws komt iedere twee weken uit.

Privacy

We doen zo min mogelijk met jouw informatie. Klik hier voor de uitgebreide privacyverklaring.

Laatst bekeken items