opc_loader

Ontmoetingen met het leven in de dood

ISBN 9789492331373

Thomas Bryson en Ursula Bryson-Franke

22,95

'Als je de dood niet kunt aankijken, kun je niet voluit leven.' Thomas en Ursula Bryson nodigen je uit om de dood aan te kijken. Om zo je eigen leven te zien. Het zien van je leven geeft kracht, inspiratie en energie.

De verhalen gaan over mensen die stervende zijn maar voor het boek gaat vooral over leven. En over hoe je omgaat met eindigheid. Niet alleen van een leven maar ook van een team. Of een concept. Of een manier van dingen doen. Over hoeveel kracht het geeft om steeds in contact te blijven met je eigen eindigheid. 

In het boek vertelt Thomas over zijn ervaringen bij het begeleiden van mensen die overleden. Hij vertelt over hoe zijn systemische inzichten toepast bij dit grootse, onvermijdelijke moment in een mensenleven. Hij nodigt, samen met zijn vrouw Ursula, de lezer uit om mee te denken, mee te voelen en eigen inzichten toe te voegen. 

‘Iedere dag ben je een stap dichter bij je eigen dood’ zo schrijft Thomas in het eerste deel van het boek. Is dat een gedachte om bang van te worden of geeft het kracht? En kun je volop leven als je bang wordt bij de gedachte aan je dood? Kun je de eindigheid onder ogen zien? 

Thomas Bryson en Dr. Ursula Bryson-Franke begeleiden je op weg naar de grenzen van de dood en het leven. Ze bieden je een mogelijkheid om je eigen beleving in alle vrijheid te onderzoeken en te laten stromen. En ondanks het onderwerp, is het boek heel concreet, met toegankelijke hoofdstukken. De auteurs introduceren het thema door elkaar te interviewen. Ze laten zichzelf zien door heel zuiver te beschrijven wat dit thema voor hen betekent en geven je een referentie om jezelf toe te verhouden. Daardoor krijg je als lezer het gevoel dat je een liefdevol gebied betreedt. Vervolgens nemen ze je mee in hun professionele ervaringen. Deze staan niet op zich, maar worden voortdurend verbonden met nieuwe inzichten, persoonlijke levenservaringen en tijdloze kennis. De voorbeelden gaan over echte mensen. Over hun echte leven. Over hun echte dood.

De schrijvers nodigen je uit om je eigen beelden over de dood te onderzoeken. Je hoeft er niets eigens voor op te geven; het boek biedt alle ruimte voor je persoonlijke gevoelswereld. De dood wordt een metafoor voor eindigheid: hoe verhoud jij je tot de onvermijdelijke eindigheid? 

Iedere keer dat je het boek opnieuw leest, ontdek je iets nieuws. Alsof je een andere laag ontdekt. 

Het boek is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en toewijding uit het Engels vertaald door Siets Bakker, Geerte Vink en Wouter Bosch. Ieder van hen is als mens rijker geworden door dit werk te doen. 

Ontmoetingen met het leven in de dood heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Ontmoetingen met het leven in de dood


Alternatieve artikelen:

20,95
Systemisch werk toegepast in het werken met kinderen, specifiek in het onderwijs. Met dit boek geeft Marianne Franke leraren, opvoeders en ouders...
Winkelwagen
Veldnieuws

Blijf op de hoogte van gebeurtenissen in het sytemische veld in België en Nederland.

*verplicht

Veldnieuws komt iedere twee weken uit.

Privacy

We doen zo min mogelijk met jouw informatie. Klik hier voor de uitgebreide privacyverklaring.

Laatst bekeken items