opc_loader

Systemisch adviseren

ISBN 9789077290224

De organisatie als levend systeem

Siebke Kaat en Anton De Kroon

22,95

Een praktijkboek voor adviseurs en ieder die iets wil veranderen, verbeteren of begrijpen over het functioneren van haar of zijn team of werk.

De aanpak is eenvoudig als effectief: uitzoomen in plaats van details analyseren; naar het vertrekpunt kijken om het einddoel te kunnen zien; openstaande rekeningen onder ogen zien om weer omzet te krijgen; mallemolens van patronen gaan zien om een andere weg te kunnen gaan; begrijpen dat problemen oplossingen voor iets anders zijn.

Dat betekent niet dat het altijd makkelijk is om systemisch te interveniëren. Je moet er namelijk iets voor doen: het lef hebben om niet alleen vanuit een ander perspectief te kijken, maar ook te handelen. Bereidheid om de werkelijkheid onder ogen te zien en dromen en illusies los te laten. In die zin kun je bij deze manier van werken niet aan de zijlijn blijven staan. Maar kleine én grote veranderingen zijn de beloning.

Voor ieder die vanuit zijn eigen plek wil bijdragen aan de vitaliteit van organisaties.

Siebke Kaat (1961) is afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in de Sociale Psychologie. Vanaf 1987 heeft zij in en voor diverse grote organisaties gewerkt als trainer, (team)coach en adviseur. Zij heeft bij het Instituut voor Communicatie te Kortrijk de voortgezette opleiding ‘Leiding geven aan groepen’ gevolgd, gebaseerd op systeemtheorie, en ook de basisopleiding Gestalttherapie. Zij heeft ook enige jaren haar positie van adviseur en trainer verruild voor de positie van directeur van de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde Arnhem. Sinds 2001 heeft zij samen met enkele collega’s haar eigen bureau: Pragmavision.

Anton de Kroon (1943) heeft zich het systemisch werken eigen gemaakt via verschillende opleidingen. Vanaf 2007 is hij nauw betrokken bij het Bert Hellinger Instituut Nederland, o.a. met het geven van trainingen en opleidingen in binnen- en buitenland. Vanaf 2010 werkt hij vaak samen met Siebke Kaat.

Daaraan voorafgaand was hij, met inbreng van zijn eigen bureau, gedurende veertien jaar partner van Greep management- en organisatieontwikkeling. Als adviseur en coach heeft hij veel gewerkt in de eerste– en tweedelijns gezondheidszorg.

Systemisch adviseren heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Systemisch adviseren


Aanbevolen artikelen:

29,95
Leiderschap vraagt systemisch bewustzijn. Dat begint bij weten dat het eigenlijk de systemen zijn, die leiden. Niet de leider. Jan Jacob Stam en...

Alternatieve artikelen:

12,50
Een praktijkboek voor adviseurs en ieder die iets wil veranderen, verbeteren of begrijpen over het functioneren van haar of zijn team of werk. De...
Winkelwagen
Veldnieuws

Blijf op de hoogte van gebeurtenissen in het sytemische veld in België en Nederland.

*verplicht

Veldnieuws komt iedere twee weken uit.

Privacy

We doen zo min mogelijk met jouw informatie. Klik hier voor de uitgebreide privacyverklaring.

Laatst bekeken items