opc_loader

Zelfs als het me mijn leven kost

ISBN 9789083183626

Systeemopstellingen met ziekten en aanhoudende symptomen

Stephan Hausner

22,95

Een systemisch perspectief op ziekte en gezondheid, waarbij beiden er mogen zijn. 

Hét standaardwerk voor iedereen die wil lezen over systemisch werken met gezondheid en ziekte. Met talrijke voorbeelden laat Hausner zien hoe chronische ziekten en langdurige symptomen verband kunnen houden met verborgen dynamieken in de familiesystemen.

Stephan Hausner is gespecialiseerd in systeemopstellingen met ziekten en aanhoudende symptomen. Hausner gebruikt opstellingen als methode om de verbanden aan het licht te brengen. In veel gevallen vindt vervolgens verlichting plaats in het omgaan met de ziekte. Soms treden er verbeteringen op of verdwijnen de symptomen en ziekte geheel.

Opstellingen zijn een methode om deze verbanden aan het licht te brengen waarna de patiënt in vele gevallen verlichting vindt in het omgaan met de ziekte of er verbeteringen optreden en zelfs symptomen en ziekte geheel verdwijnen.

Dit boek leest makkelijk, zoekt niet naar verklaringen maar prikkelt. Met vele voorbeelden, die de lezer een ander perspectief op ziekte en gezondheid bieden.

In het eerste deel van het boek deelt Hausner zijn inzichten over gezondheid en ziekte, in systemisch perspectief. In het tweede deel van het boek beschijft hij -op basis van casuistiek uit zijn praktijk- de dynamieken en patronen die hij bij bepaalde ziekten en symptomen is tegengekomen. Zonder hier overigens een harde regel van te maken.

Hausner zoekt niet naar verklaringen maar nodigt de lezer uit om zijn eigen perspectief op gezondheid en ziekte te ontwikkelen. 

Stephan Hausner (1963) is geboren in München, getrouwd en heeft zes kinderen. Hij werkt sinds 1988 als natuurgenezer in een eigen praktijk met als zwaartepunt de homeopathie, de Medizinische Radiästhesie, fysio-energetica en osteopathie. Hij doceert aan verscheidene scholen voor natuurgeneeswijzen.

Hij heeft een opleiding in familieopstellingen bij Bert Hellinger gevolgd en is opgeleid in verschillende methoden voor de humanistische psychotherapie. Sinds 1993 is hij werkzaam als opsteller in groepen en in individuele situaties, met speciale aandacht voor ziektes. Sinds 1995 werkt hij ook als begeleider van opstellingsgroepen voor zieken in het kader van internationale opleidingen voor verschillende instituten in binnen- en buitenland.

In 2004 heeft hij samen met Hedy Leitner-Diel het opleidingsinstituut ‘Systeemopstellingen Chiemgau’ opgericht. Vanaf 2007 begeleidt hij opstellingen met zieken in de psychosomatische afdeling van het regionale ziekenhuis in Simbach/Inn en verzorgd tegelijkertijd nascholing voor artsen in samenwerking met de Beierse vereniging voor artsen.

Onder leiding van Dr. Gunthard Weber en in samenwerking met onderzoeks- project SISC heeft hij deelgenomen aan een internationale studie naar de processen in en de werking van symptomen en opstellingen met ziekten in het 'Wieslocher Institut für Systemische Lösungen'. 

Zelfs als het me mijn leven kost heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Zelfs als het me mijn leven kost


Aanbevolen artikelen:

22,95
'Als je de dood niet kunt aankijken, kun je niet voluit leven.' Thomas en Ursula Bryson nodigen je uit om de dood aan te kijken. Om...
Winkelwagen
Veldnieuws

Blijf op de hoogte van gebeurtenissen in het sytemische veld in België en Nederland.

*verplicht

Veldnieuws komt iedere twee weken uit.

Privacy

We doen zo min mogelijk met jouw informatie. Klik hier voor de uitgebreide privacyverklaring.

Laatst bekeken items