opc_loader
Let op! Dit is een e-book. Je koopt een .epub bestand dat je alleen op een e-book reader of via iBooks kunt lezen.

Mijn leven, mijn werk - eBook

ISBN 9789492331816

De grondlegger van familieopstellingen

Bert Hellinger

14,95

Als er één boek van Bert Hellinger is dat je gelezen moet hebben, dan is het dit boek. Zijn levensverhaal is boeiend maar de inzichten die hij heeft opgedaan door familieopstellingen zijn het grootste geschenk. 

Voor het eerst vertelt Bert Hellinger over zijn leven als jongeman, als priester in Zuid-Afrika, als therapeut en hoe hij zijn methode van familieopstellingen ontwikkeld heeft. Het vertellen van zijn levensverhaal dient eigenlijk een ander doel: het delen van de inzichten die hij heeft opgedaan als therapeut en in de ontwikkeling van familieopstellingen. Deze inzichten bevatten een diepgang, helderheid en kracht die je maar zelden tegenkomt.

 ‘Het is tijd om zelf het woord te nemen en zo verschillende vragen te beantwoorden en bepaalde onderwerpen uit te leggen.’ Zo zegt Hellinger in zijn inleiding van dit boek. Want hij wil niet dat zijn vrouw en anderen die hem na aan het hart liggen, als hij er niet meer is vragen over hem en zijn leven moeten beantwoorden. Met dit boek doet Hellinger verslag van zijn leven. Voor het eerst.

Journaliste en auteur Hanne-Lore Heilmann kreeg het vertrouwen van Bert en Sophie Hellinger om mee te schrijven aan de autobiografie van Bert Hellinger. Rüdiger Rogoll, een vriend van Bert Hellinger, heeft geholpen om de toegang tot veel herinneringen weer te ontsluiten. Dan zei hij: ‘Weet je nog, toen jij destijds…’ waardoor herinneringen weer terugkwamen. Maar bovenal vergezelde zijn vrouw Sophie hem op deze reis naar het verleden. Met z’n vieren zorgden ze ervoor dat het levensverhaal stukje voor stukje beschreven kon worden. Het werd een reis dat hun ieder veel gebracht heeft.

Dezelfde ervaring had het team dat het boek vanuit het Duits naar het Nederlands vertaalde: ieder voelde zich verrijkt en was dankbaar om deze bijdrage te mogen leveren.

Het maakt een ding heel duidelijk: het kennen van de levensweg van Bert Hellinger maakt brengt een geheel nieuwe dimensie aan het begrip van de levenshulpmethode van Hellinger en brengt je tot nieuwe inzichten over je eigen leven. 

Bert Hellinger is geboren op 16 december 1925 en overleden op 19 september 2019. Hij bezocht een seminarie in Würzburg en werd in 1952 tot priester gewijd. Kort na zijn priesterwijding werd hij als zendeling naar Zuid-Afrika gestuurd. In 1968 werd hij naar Duitsland teruggestuurd, drie jaar later trad hij uit het priesterschap en trouwde zijn eerste vrouw Herta. Samen volgden ze verschillende psychotherapeutische opleidingen. Begin jaren tachtig ontwikkelde hij familieopstellingen als een volwaardige methode. Hij noemde het ‘levenshulp’. In 2003 trouwde Bert Hellinger met zijn tweede vrouw, Sophie. Met haar ontwikkelde hij zijn werk verder en doceerde hij aan zijn eigen Hellingerschule. Hij heeft meer dan 100 boeken geschreven die in 37 talen zijn vertaald. Bert Hellinger woonde met zijn vrouw Sophie in de buurt van Berchtesgaden.

LET OP! Dit is een digitaal boek, in het format e-pub. Na betaling ontvang je binnen 15 minuten een ontvangstbevestiging per mail met een downloadlink. Klik op de link om het bestand te downloaden op een e-reader of naar iBooks. Het bestand kan maximaal 3 keer gedownload worden.

Het bestand is het beste te lezen in apparaten die e-pub versie 3.0 of hoger ondersteunen. Het bestand is niet te lezen in Adobe of op een Kindle apparaat! Een digitaal boek kan niet worden geprint.

Mijn leven, mijn werk - eBook heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Mijn leven, mijn werk - eBook


Alternatieve artikelen:

26,95
Als er één boek van Bert Hellinger is dat je gelezen moet hebben, dan is het dit boek. Zijn levensverhaal is boeiend maar de inzichten...
Winkelwagen
Veldnieuws

Blijf op de hoogte van gebeurtenissen in het sytemische veld in België en Nederland.

*verplicht

Veldnieuws komt iedere twee weken uit.

Privacy

We doen zo min mogelijk met jouw informatie. Klik hier voor de uitgebreide privacyverklaring.

Laatst bekeken items