opc_loader

Mijn leven, mijn werk

ISBN 9789492331809

De grondlegger van familieopstellingen

Bert Hellinger

26,95

Dit boek verschijnt in november 2019 en kan nog niet besteld worden.

Als er één boek van Bert Hellinger is dat je gelezen moet hebben, dan is het dit boek. Zijn levensverhaal is boeiend maar de inzichten die hij heeft opgedaan door familieopstellingen zijn het grootste geschenk. 

Voor het eerst vertelt Bert Hellinger over zijn leven als jongeman, als priester in Zuid-Afrika, als therapeut en hoe hij zijn methode van familieopstellingen ontwikkeld heeft. Het vertellen van zijn levensverhaal dient eigenlijk een ander doel: het delen van de inzichten die hij heeft opgedaan als therapeut en in de ontwikkeling van familieopstellingen. Deze inzichten bevatten een diepgang, helderheid en kracht die je maar zelden tegenkomt.

 ‘Het is tijd om zelf het woord te nemen en zo verschillende vragen te beantwoorden en bepaalde onderwerpen uit te leggen.’ Zo zegt Hellinger in zijn inleiding van dit boek. Want hij wil niet dat zijn vrouw en anderen die hem na aan het hart liggen, als hij er niet meer is vragen over hem en zijn leven moeten beantwoorden. Met dit boek doet Hellinger verslag van zijn leven. Voor het eerst.

Journaliste en auteur Hanne-Lore Heilmann kreeg het vertrouwen van Bert en Sophie Hellinger om mee te schrijven aan de autobiografie van Bert Hellinger. Rüdiger Rogoll, een vriend van Bert Hellinger, heeft geholpen om de toegang tot veel herinneringen weer te ontsluiten. Dan zei hij: ‘Weet je nog, toen jij destijds…’ waardoor herinneringen weer terugkwamen. Maar bovenal vergezelde zijn vrouw Sophie hem op deze reis naar het verleden. Met z’n vieren zorgden ze ervoor dat het levensverhaal stukje voor stukje beschreven kon worden. Het werd een reis dat hun ieder veel gebracht heeft.

Dezelfde ervaring had het team dat het boek vanuit het Duits naar het Nederlands vertaalde: ieder voelde zich verrijkt en was dankbaar om deze bijdrage te mogen leveren.

Het maakt een ding heel duidelijk: het kennen van de levensweg van Bert Hellinger maakt brengt een geheel nieuwe dimensie aan het begrip van de levenshulpmethode van Hellinger en brengt je tot nieuwe inzichten over je eigen leven. 

Bert Hellinger is geboren op 16 december 1925. Hij bezocht een seminarie in Würzburg en werd in 1952 tot priester gewijd. Kort na zijn priesterwijding werd hij als zendeling naar Zuid-Afrika gestuurd. In 1968 werd hij naar Duitsland teruggestuurd, drie jaar later trad hij uit het priesterschap en trouwde zijn eerste vrouw Herta. Samen volgden ze verschillende psychotherapeutische opleidingen. Begin jaren tachtig ontwikkelde hij familieopstellingen als een volwaardige methode. Hij noemt het ‘levenshulp’. In 2003 trouwde Bert Hellinger met zijn tweede vrouw, Sophie. Met haar ontwikkelt hij zijn werk verder en doceert hij aan zijn eigen Hellingerschule. Hij heeft meer dan 100 boeken geschreven die in 37 talen zijn vertaald. Bert Hellinger woont met zijn vrouw Sophie in de buurt van Berchtesgaden.

Mijn leven, mijn werk heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Alternatieve artikelen:

29,95
Dit is een bijzonder boek. Iedere begeleider van opstellingen, wil het hebben als ze er door heen bladeren. Ondanks de omvang, ondanks de prijs. Het...
Winkelwagen
Veldnieuws

Blijf op de hoogte van gebeurtenissen in het sytemische veld in België en Nederland.

*verplicht

Veldnieuws komt iedere twee weken uit.

Privacy

We doen zo min mogelijk met jouw informatie. Klik hier voor de uitgebreide privacyverklaring.

Laatst bekeken items