opc_loader

Veldwerk

ISBN 9789492331977

'Meters maken in Systemisch Werk & Opstellingen

Samengesteld door Siets Bakker & Michiel van der Ham
 

28,95

Check onze webinar website voor de 15 Veldwerk webinars:
https://www.hetnoorderlicht.online/home-veldwerk

Maak meters door te lezen hoe andere opstellers het doen en beproefde vormen van opstellingen zelf in te zetten. Een superhandige gids voor iedere opsteller. Ervaren opstellers en opleiders van opstellers bieden je de kennis aan die zij hebben opgedaan in de meters die ze gemaakt hebben. De 48 verschillende opstelformats helpen je eigen opstellingsrepertoire te ontwikkelen en uit te bouwen.
Vind je eigen stem en stijl door die te vergelijken met wat opleiders van opstellers zeggen. Nog niet eerder was er zo’n diverse en complete samenstelling van beproefde methodes om opstellingen te begeleiden als in dit boek.

VeldWerk bestaat uit 3 verschillende bronnen. De eerste bron zijn de opleiders van opstellers. 9 Opleiders vertellen hoe zij het doen, wat ze belangrijk vinden, wat hun opvattingen zijn. Soms denken ze er hetzelfde over, soms verschillend. Zij vertellen hoe ze werken en omgaan met een aantal belangrijke theoretische concepten die gebruikt worden bij opstellingen. Het geeft je een beeld van de diverse stijlen en scholen met zijn verschillende interpretaties en accenten.

De tweede bron zijn de 48(!) opstelformats. Ingebracht door maar liefst 32 Nederlandse, Belgische en Duitse opstellers. Het zijn de opstelformats die zij regelmatig gebruiken en die goed voor hun werken. De formats zijn geschreven als recepten. Een beginnende kok neemt recepten letterlijk, en voert ze stapsgewijs uit. Een meer ervaren kok laat zich op ideeën brengen door het werk van anderen. Meesterkoks stijgen boven het recept uit, maken het deel van zichzelf en transformeren het tot iets nieuws. Gebruik de opstelformats op de manier die nu bij jou past. De formats zijn ingedeeld in 8 categorieën. De categorieën zijn: persoonlijke ontwikkeling, familie, organisatie, spiritueel, einde, probleemoplossend, structuuropstellingen en algemeen. Per format is ook een advies aangegeven voor een toepassing als 1-op-1 opstellingen, opstellingen met groepen, tafelopstellingen, opstellingen in de verbeelding en met vloerankers.

De derde bron is een uitgebreide literatuurlijst. Niet als staartje achterin maar als integraal deel van dit boek. Met suggesties voor boeken om je verder te verdiepen.

Deze uitgave is een ode aan al die mensen die de afgelopen jaren het aandurfden om opstellingen te begeleiden. Niet wetend wat de opstelling zichtbaar zou maken. Aan al die mensen die representant waren. Zichzelf en hun lichaam beschikbaar stellend aan het veld, om te laten zien wat gezien kan worden. Aan al die mensen die hun vragen inbrachten, soms met hoop, soms met moed. Op zoek naar nieuwe antwoorden.

De meter-makers van deze uitgave zijn:
Annelies Meijers, Annemieke Hijink, Astrid van Noort, Barbara Hoogenboom, Bibi Schreuder, Corien Snijder, Elmer Hendrix, Els van Steijn, Evelien Hogeweg, Femmy Wolthuis, Hilbrand Westra, Ingrid Dykstra, Ingrid Reinders, Jan Jakob Stam, Jawi Bakker, Johan Warmenbol, Kim Draijer, Leanne Steeghs , Lidwien van den Broek, Marianne Langemeijer, Marion Latour, Martijn Meima, Michiel van der Ham, Nelleke van Houts, Peter Henneveld, Philippe Bailleur,Sander Galjaard, Saskia Cohen, Siets Bakker, Titine Warmenbol, Trui Simmelink & William Wilson
 

Veldwerk heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.


Winkelwagen
Veldnieuws

Blijf op de hoogte van gebeurtenissen in het sytemische veld in België en Nederland.

*verplicht

Veldnieuws komt iedere twee weken uit.

Privacy

We doen zo min mogelijk met jouw informatie. Klik hier voor de uitgebreide privacyverklaring.

Laatst bekeken items
28,95